Geachte gast,

Welkom bij Josjes Culinair, hét mobiele restaurant wat bij u thuis, op het werk of op een andere gewenste locatie komt. Wij bezorgen u en uw gezelschap een geweldige ervaring. U waant zich in een restaurant: lekker met uw gasten aan uw eigen tafel terwijl ons team ervoor zorgt dat u aan niks ontbreekt.

Laat u verrassen door chef-kok Jos van Erp. Met meer dan 15 jaar ervaring in verschillende restaurants tovert hij keer op keer verrassende, originele gerechten op tafel. Hij werkt graag met verse producten van hoge kwaliteit en vrijwel alles komt uit eigen keuken.

Wij ontzorgen u van A tot Z en u kunt tot 6 personen a la carte dineren. Het menu zit vol culinaire verrassingen, maar uiteraard kunt u ook in samenspraak met de chef een menu samenstellen. Zo weet u zeker dat u enkel gerechten geserveerd krijgt met ingrediënten die u lekker vindt. Mocht u over een mooie wijncollectie beschikken dan kunt u de chef ook vragen om gerechten passend bij uw wijn te serveren. Daarnaast kunnen wij ook zelf een prachtig wijnarrangement voor u samenstellen. Samen met onze wijnleverancier gaan wij op zoek naar verborgen pareltjes van over de hele wereld waarna we een heerlijk, origineel diner bedenken wat perfect bij de geselecteerde wijnen past.

Wij hopen u snel een unieke ervaring te mogen bezorgen.

Met culinaire groet,

Jos van Erp
Patron cuisinier

Menu du chef

Amuse van de chef

Voorgerecht

Dus gesneden gerookte waterbuffel, geserveerd met een mouse van zwezerik gemarineerde bundelzwammen met een crème van groene kruiden mosterd.

Wijnadvies: Albariño ‘Semi Secco’, El Oasis, Rias Baixas, Spanje

Tussengerecht

Medaillons van zeeduivel met groene kool, dachi met paksoy. Crunch van quinoa sesam mierikswortel.

Wijnadvies: Chenin Blanc, Gold Mountains, Westkaap, Zuid-Afrika

Tussengerecht

Raviolie met black tiger garnaal, geserveerd met diverse bereidingen van tomaat, en een saus gemaakt van schaaldieren.

Wijnadvies: Chardonnay, Clivus, Veneto,

Hoofdgerecht

Franse scharrel eend, de borst rosé gebraden met mousseline van bataat aardappel, een chutney van bleekselderij. De bout gekonfijt met geserveerd met pistache en een eigen jus.

Wijnadvies: Malbec ‘Very’, Anne de Joyeuse, Limoux, Frankrijk 

Kaas

Selectie kazen van Fromagerie Guillaume met seizoens garnituur
Wijnadvies: Kerner Spätlese, Die Golden Eule, Rheinhessen,

Dessert :

Parfait van Yuzu, met een mouse van mandarijn, gel van citrus en specerijen.

Wijnadvies: Coteaux du Layon ‘Prestige de Plessis’, Drouet, Loire,

 

Menu du chef 4 gangen € 57.50 per persoon
wijnarrangement  €32.50 per persoon
Waterbuffel – zeeduivel – eend – yuzu

Menu du chef 5 gangen €67.50
wijnarrangement €39.50
Waterbuffel – zeeduivel – Ravioli – eend – yuzu

Menu du chef 6 gangen €76.50
wijnarrangement €46.50
Alle gerechten

 

A la carte gerechten

Voorgerechten
Tataki van tonijn met zoet zure radijs, diverse structuren van komkommer en een crème van avocado een gel van zoete soja en kletskopjes van sesam. €22.50
Wijnadvies: Raza ‘Vinho Verde’, Quinta da Raza, Minho, Portugal

3 bereidingen van zalm, Graved lacks gepekelde zalm met mosterd en groene kruiden met zoet zure rettich en granny smit. Een crème van yoghurt en tsoju. Tartaar van zalm met limoen en kruiden salade. Warm gerookte zalm met groene mosterd in combinatie met dille. €20.50
Wijnadvies: Soave Classico ‘Clivus’ Monteforte, Veneto, Italië

Tartaar van kalf, steak tartaar met een gepocheerd kwartel ei, gemarineerde bundelzwammetjes, en een crème van truffel tot slot krokant jes van Parmezaan.  €20.50
Wijnadvies: Chenin Blanc, Gold Mountain, Westkaap, Zuid-Afrika

Zacht gegaard buikspek van het Iberisch varken gelakt met een jus van ketjap en citrus, met gebakken langoustine een mayonaise van schaaldieren en een compote van mango. €24.50
Wijnadvies: Pinot Noir ‘Limited Edition’, Puklavec, Jeruzalem Ormoz, Slovenië

Proeverij van biet, chutney gemaakt van rode biet. Gel gemaakt van rode biet, eiwit krokantjes van biet, zout zure gele biet. Kaviaar van acto balsamico  €19.95
Wijnadvies: Spätburgunder/ Riesling ‘Rotling’, Reuter-Dusemund, Mosel, Duitsland

 

Hoofdgerechten
Tarbot op de graat gebakken, met gerookte aardappelpuree en romige zuurkool, gebakken paddenstoelen en een saus van ekhoorntjesbrood €29.50
Wijnadvies: Chardonnay ‘Duett’, Grenzhof-Fiedler, Burgenland, Oostenrijk

Tijgerzeewolf krokant gebakken op de huid, een risotto van inktvis inkt  zilte zee groenten,  met  diverse bereidingen van pompoen, rode ui een saus van sake en daschi  €27,95
Wijnadvies: Chardonnay/ Moscatel, Xenysel, Jumilla, Spanje

Gebakken kalfshaas rosé gebraden met krokant gebakken zwezerik. Gebakken paddenstoelen, 3 bereidingen van aardappel en wilde spinazie een jus gemaakt met Madeira €28.50
Wijnadvies: Valpolicella, Clivus, Veneto, Italië

Runderlende graan gevoerd van de barbecue, crème van op de barbecue geroosterde knolselderij groene groenten, gegrilde bospeen met jus van gekarameliseerde knoflook €28.00
Wijnadvies: Tarambola, Quinta da Boavista, Lisboa, Portugal

Riso nero met proeverij van wortel, met onder andere een compote van wortel, Chantenay worteltjes een gel van paarse wortel. beure blanc van wortel  €26,50
Wijnadvies: Valpolicella, Clivus, Veneto, Italië

Supplementen
Gebakken Ganzenlever
Ganzenlever krullen
Krokant gebakken kalfszwezerik
€9,00

Desserts

Moulleux van pure chocolade met interieur van witte chocolade crème van hazelnoot en witte chocolade geserveerd met roomijs gemaakt van koffie. €12,50
Wijnadvies: Moscatel, Sol de Reymos, Valencia, Spanje

Huisgemaakte spekkoek met een compote van mango, mouse van mango, bavarois exotique, mango espuma en sorbet van mango. €12,50
Wijnadvies: Pinot Blanc Auslese, Grenzhof-Fiedler, Burgenland, Oostenrijk

Dame blanch 2.0 bal van krokante chocolade met vanille parfait, marshmallow van amandel kogels van bittere chocolade en natuurlijk warme chocolade saus €12,50
Wijnadvies: Pinot Blanc Auslese, Grenzhof-Fiedler, Burgenland, Oostenrijk

Assortiment kazen van Fromagerie Guillaume geserveerd met een seizoen garnituur €15,00
Wijnadvies: Kerner Spätlese, Die Golden Eule, Rheinhessen, Duitsland

 

 

Wijnkaart

Mousserende wijnen
Rijp en krachtig met een volle mousse

– Cava Brut ‘Organic’ Dignitat, Penedès, Spanje                                                             € 35,00

– Ruinart Blanc de Blancs, Champagne, Frankrijk                                                           € 165,00

– Ruinart Rosé, Champagne, Frankrijk                                                                           € 165,00

 

Witte wijnen
Fris, sappig en geconcentreerd

– Grüner Veltliner, Grenzhof-Fiedler, Burgenland, Oostenrijk                                         € 32,00

– Sauvignon Blanc, Sounds, Malborough, Nieuw-Zeeland                                               € 38,75

 

Rijp, rond en kruidig

– Pinot Grigio ‘Garda, Clivus’, Monteforte, Veneto, Italië                                                           € 31,50

– Riesling ‘Sommelier Selection’, Bernhard Eifel, Mosel, Duitsland                                 € 45,00

 

Vol, romig en complex

– Chardonnay ‘Very’ Anne de Joyeuse, Limoux, Frankrijk                                                           € 41,00

– Viognier/ Roussanne, Babylon’s Peak, Swartland, Zuid-Afrika                                      € 47,50

 

Rosé wijnen
Lichte kleur, fris en sappig

– MIMI en Provence, Vins Bréban, Provence, Frankrijk                                                   € 42,25

 

Rode wijnen
Elegant en geconcentreerd

– Valpolicella ‘Clivus’, Monteforte, Veneto, Italië                                                           € 35,00

– Spätburgunder, Salwey, Baden, Duitsland                                                                   € 48,82

 

Rijp, kruidig en intens

– Shiraz, The Signal Post, South East, Australië                                                              € 31,00

– Pinotage, Babylon’s Peak, Swartland, Zuid-Afrika                                                        € 41,25

 

Krachtig, complex en vol

– Malbec ‘1884 Estate Grown’, Escorihuela, Mendoza, Argentinië                                  € 38,00

– Rioja Reserva, Viña Valoria, Rioja, Spanje                                                                   € 48,00