Geachte gast,

Welkom bij Josjes Culinair, hét mobiele restaurant wat bij u thuis, op het werk of op een andere gewenste locatie komt. Wij bezorgen u en uw gezelschap een geweldige ervaring. U waant zich in een restaurant: lekker met uw gasten aan uw eigen tafel terwijl ons team ervoor zorgt dat u aan niks ontbreekt.

Laat u verrassen door chef-kok Jos van Erp. Met meer dan 15 jaar ervaring in verschillende restaurants tovert hij keer op keer verrassende, originele gerechten op tafel. Hij werkt graag met verse producten van hoge kwaliteit en vrijwel alles komt uit eigen keuken.

Wij ontzorgen u van A tot Z en u kunt tot 6 personen a la carte dineren. Het menu zit vol culinaire verrassingen, maar uiteraard kunt u ook in samenspraak met de chef een menu samenstellen. Zo weet u zeker dat u enkel gerechten geserveerd krijgt met ingrediënten die u lekker vindt. Mocht u over een mooie wijncollectie beschikken dan kunt u de chef ook vragen om gerechten passend bij uw wijn te serveren. Daarnaast kunnen wij ook zelf een prachtig wijnarrangement voor u samenstellen. Samen met onze wijnleverancier gaan wij op zoek naar verborgen pareltjes van over de hele wereld waarna we een heerlijk, origineel diner bedenken wat perfect bij de geselecteerde wijnen past.

Wij hopen u snel een unieke ervaring te mogen bezorgen.

Met culinaire groet,

Jos van Erp
Patron cuisinier

 

 

Menu du chef

Amuse van de chef

Voorgerecht
Gemarineerde coquille met diverse structuren van kerrie, een crème van kerrie, een kletskop van kerrie en een crumble van kerrie. Geserveerd met oosterse radijzen en een flan van avocado en een gel van limoen.
Wijnadvies: Pinot Grigio, Mandorla, Veneto, Italië

Tussengerecht
Gebakken rogvleugel met gekarameliseerde pompoen, hazelnoot en krokante kappertjes en jus van gebrande gerookte boter.
Wijnadvies: Chardonnay ‘Duett’, Fiedler, Burgenland, Oostenrijk

Tussengerecht
Cocktail van kabeljauw en kalfswang met een compote van sjalotjes een crème van bloemkool en truffel en saus van eekhoorntjesbrood.
Wijnadvies: Pinot Noir, Maison Diable, Loire, Frankrijk

Hoofdgerecht
Twee bereidingen van hert. De filet rosé gebraden en een stoverij van de schouder met gegrilde koningsboleten, gewokte spruitjes en een puree van pastinaak, afgemaakt met een jus van kruidkoek.
Wijnadvies: Primitivo/ Nero di Troia, Nello Riserva, Puglia, Italië

Kaas

Selectie kazen van Fromagerie Guillaume met seizoensgarnituur
Wijnadvies: Kerner Spätlese, Die Golden Eule, Rheinhessen 

Dessert
Stoofpeertje gevuld met crème Swiss, krokant van bladerdeeg en pecannoot, chocolademousse en specerijenroomijs
Wijnadvies: Moscatel, Sol del Reymos, Valancia, Spanje

 

 

Menu du chef 4 gangen € 59.50* per persoon
wijnarrangement €36.50 bruisend aperitief, tafelwater plat en bruisend water per persoon.
coquille – rogvleugel – hert – stoofpeer

Menu du chef 5 gangen €69.50*
wijnarrangement €43,50 inclusief bruisend aperitief, tafelwater plat en bruisend water.
coquille – rogvleugel -kabeljauw/kalfswang – hert – stoofpeer

Menu du chef 6 gangen €79.50*
wijnarrangement €49,50 inclusief bruisend aperitief, tafelwater plat en bruisend water.
Alle gerechten

*Mocht u besluiten om geen wijnarrangement te nemen rekenen wij €75,00 voorrijkosten.


A la carte gerechten

Voorgerechten
Cannelloni van tonijn en koningskrab, structuren van kerrie flan van komkommer, reloux van rettich en Granny Smith, zoet zuur gemaakt van oosterse radijssoorten. Gel van limoen, kaviaar van soja en krokant van inktvis-inkt €24.50
Wijnadvies: Grüner Veltliner, Fiedler, Burgenland, Oostenrijk

Op Cederhout gerookte heilbot met salade van venkel en sinaasappel, flan van avocado met een dressing gemaakt van sinaasappel en granaatappel. Krokant met venkelzaadjes €20.50
Wijnadvies: Savatiano ‘Oak Matured’, Mylonas, Attika, Griekenland

Dungesneden gerookte waterbuffel geserveerd met een mousse van zwezerik, gemarineerde bundelzwammen en een crème van groene kruidenmosterd. 22,50

Wijnadvies: Albariño ‘Semi Secco’, El Oasis, Rias Baixas, Spanje

Ballentine van Fazant, ganzenlever en gedroogde abrikoos. Geserveerd met een compote van sjalotjes, krokant brioche brood en een gel van veenbessen €24.50
Wijnadvies: Riesling ‘Alte Reben’, Reuter-Dusemund, Mosel, Duitsland

Carpaccio van avocado, een puree van kikkererwten, taggiasche olijven, artisjok en ingelegde honingtomaatjes. Papadum met ras el hanout €19.95
Wijnadvies: Viognier ‘Very’, Anne de Joyeuse, Limoux, Frankrijk

Hoofdgerechten
Griet op de graat gebakken, met gerookte aardappelpuree en romige zuurkool, gebakken paddenstoelen en een saus van eekhoorntjesbrood €29.50
Wijnadvies: Viognier ‘1884 Estate Grown’, Escorihuela, Mendoza, Argentinië

Wilde zeebaars krokant gebakken, met kokkels en Hollandse garnaal geserveerd met knolselderij, chantenay wortel en een puree van waterkers. Een saus gemaakt van Hollandse garnaal €28,50
Wijnadvies: Chardonnay, The Signal Post, Riverland, Australië

Gebakken kalfshaas rosé gebraden met krokant gebakken zwezerik. Gebakken paddenstoelen, 3 bereidingen van aardappel en wilde spinazie met een jus gemaakt met Madeira €28.50
Wijnadvies: Chardonnay ‘Duett’, Grenzhof-Fiedler, Burgenland, Oostenrijk

Twee bereidingen van hert. De filet rosé gebraden en een cannelloni van groene kool met estofado geserveerd met rode kool, puree van gerookte aardperen, grootmoeders stoofpeer en een jus van vijgen en gebrande cacaobonen €28.00
Wijnadvies: Primitivo/ Nero di Troia, Nello Riserva, Puglia, Italië

Beef wellington van jackfruit, puree van gerookte toping amboer met gebakken paddenstoelen, knolselderij en kleine worteltjes. Een jus gemaakt van paddenstoeltjes €26,50
Wijnadvies: Tarambola, Quinta da Boavista, Lisboa, Portugal

Supplementen
Gebakken Ganzenlever
Ganzenlever krullen
Krokant gebakken kalfszwezerik
€9,00

 

Desserts
Moulleux van pure chocolade met een interieur van witte chocoladecrème van hazelnoot en witte chocolade geserveerd met roomijs gemaakt van koffie. €12,50
Wijnadvies: Ruby Porto, Borges, Douro, Portugal

Dessert gemaakt van wortel. Carrotcake met een ganache van yuzu en marmelade van bospeen. Roomijs van wortel, gember en steranijs gegarneerd met een kletskop van winterwortel en gekneusde pistachenoten €12,50
Wijnadvies: Welschriesling Spätlese, Grenzhof-Fiedler, Burgenland, Oostenrijk

Dame blanche 2.0. Bal van krokante chocolade met vanille parfait, marshmallow van amandelkogels van bittere chocolade en warme chocoladesaus €12,50
Wijnadvies: Pinot Blanc Auslese, Grenzhof-Fiedler, Burgenland, Oostenrijk

Assortiment kazen van Fromagerie Guillaume geserveerd met een seizoensgarnituur €15,00
Wijnadvies: Kerner Spätlese, Die Golden Eule, Rheinhessen, Duitsland

 

 

Wijnkaart

Mousserende wijnen
Rijp en krachtig met een volle mousse

– Cava Brut ‘Organic’ Dignitat, Penedès, Spanje                                                             € 35,00

– Ruinart Blanc de Blancs, Champagne, Frankrijk                                                           € 165,00

– Ruinart Rosé, Champagne, Frankrijk                                                                           € 165,00

 

Witte wijnen
Fris, sappig en geconcentreerd

– Grüner Veltliner, Grenzhof-Fiedler, Burgenland, Oostenrijk                                         € 32,00

– Sauvignon Blanc, Sounds, Malborough, Nieuw-Zeeland                                               € 38,75

 

Rijp, rond en kruidig

– Pinot Grigio ‘Garda, Clivus’, Monteforte, Veneto, Italië                                                           € 31,50

– Riesling ‘Sommelier Selection’, Bernhard Eifel, Mosel, Duitsland                                 € 45,00

 

Vol, romig en complex

– Chardonnay ‘Very’ Anne de Joyeuse, Limoux, Frankrijk                                                           € 41,00

– Viognier/ Roussanne, Babylon’s Peak, Swartland, Zuid-Afrika                                      € 47,50

 

Rosé wijnen
Lichte kleur, fris en sappig

– MIMI en Provence, Vins Bréban, Provence, Frankrijk                                                   € 42,25

 

Rode wijnen
Elegant en geconcentreerd

– Valpolicella ‘Clivus’, Monteforte, Veneto, Italië                                                           € 35,00

– Spätburgunder, Salwey, Baden, Duitsland                                                                   € 48,82

 

Rijp, kruidig en intens

– Shiraz, The Signal Post, South East, Australië                                                              € 31,00

– Pinotage, Babylon’s Peak, Swartland, Zuid-Afrika                                                        € 41,25

 

Krachtig, complex en vol

– Malbec ‘1884 Estate Grown’, Escorihuela, Mendoza, Argentinië                                  € 38,00

– Rioja Reserva, Viña Valoria, Rioja, Spanje                                                                   € 48,00