Geachte gast,

Welkom bij Josjes Culinair, hét mobiele restaurant wat bij u thuis, op het werk of op een andere gewenste locatie komt. Wij bezorgen u en uw gezelschap een geweldige ervaring. U waant zich in een restaurant: lekker met uw gasten aan uw eigen tafel terwijl ons team ervoor zorgt dat u aan niks ontbreekt.

Laat u verrassen door chef-kok Jos van Erp. Met meer dan 15 jaar ervaring in verschillende restaurants tovert hij keer op keer verrassende, originele gerechten op tafel. Hij werkt graag met verse producten van hoge kwaliteit en vrijwel alles komt uit eigen keuken.

Wij ontzorgen u van A tot Z en u kunt tot 6 personen a la carte dineren. Het menu zit vol culinaire verrassingen, maar uiteraard kunt u ook in samenspraak met de chef een menu samenstellen. Zo weet u zeker dat u enkel gerechten geserveerd krijgt met ingrediënten die u lekker vindt. Mocht u over een mooie wijncollectie beschikken dan kunt u de chef ook vragen om gerechten passend bij uw wijn te serveren. Daarnaast kunnen wij ook zelf een prachtig wijnarrangement voor u samenstellen. Samen met onze wijnleverancier gaan wij op zoek naar verborgen pareltjes van over de hele wereld waarna we een heerlijk, origineel diner bedenken wat perfect bij de geselecteerde wijnen past.

Wij hopen u snel een unieke ervaring te mogen bezorgen.

Met culinaire groet,

Jos van Erp
Patron cuisinier

 

Menu du chef

Amuse van de chef

Voorgerecht

Ceviche van makreel met een soepje van komkommer en mint. Een flan gemaakt van avocado met een compote van mango en een dressing van gerookte tonijn.
Wijnadvies: Pinot Gris trocken, Bergdolt, Pfalz, Duitsland

Tussengerecht

Gegrilde tongfilet geserveerd met inktvisinkt, fregola, groenten uit de zee en een schuimige saus van saffraan.
Wijnadvies: Encruzado/ Malvasia Fina, Ribeiro Santo, Dão, Portugal

Tussengerecht

Langoustine en pata negra geserveerd op een aardappel rösti, doperwt en tuinboon en een dressing van gerookte tomaat.
Wijnadvies: Valpolicella DOC, Clivus, Veneto, Italië (gekoeld geserveerd )

Hoofdgerecht

West Country lam, op 2 manieren bereid: lamsrack met een korst van groene kruiden en een stoverij van de nek. Geserveerd met toubleh, aubergine kaviaar, geroosterde courgette en een eigen jus.
Wijnadvies: Syrah, The Signal Post, South East, Australië

Kaas

Selectie kazen van Fromagerie Guillaume met seizoens garnituur
Wijnadvies: Kerner Spätlese, Die Golden Eule, Rheinhessen, Duitsland

Dessert :

Proeverij van kersen in combinatie met yoghurt en witte chocolade.
Wijnadvies: Mavrodaphne Sweet Red, Karelas, Patras, Griekenland

 

Menu du chef 4 gangen € 57.50 per persoon
wijnarrangement €32.50 per persoon
makreel – tongfilet – lam – kersen

Menu du chef 5 gangen €67.50
wijnarrangement €39.50
makreel – tong – langoustine – lam – kersen

Menu du chef 6 gangen €76.50
wijnarrangement €46.50
Alle gerechten

A la carte gerechten

Voorgerechten


Tataki van tonijn met zoet zure radijs, diverse structuren van komkommer en een crème van avocado een gel van zoete soja en kletskopjes van sesam. €22.50
Wijnadvies: Raza ‘Vinho Verde’, Quinta da Raza, Minho, Portugal

3 bereidingen van zalm, Graved lacks gepekelde zalm met mosterd en groene kruiden met zoet zure rettich en granny smit. Een crème van yoghurt en tsoju. Tartaar van zalm met limoen en kruiden salade. Warm gerookte zalm met groene mosterd in combinatie met dille. €20.50
Wijnadvies: Pure Furmint ‘TRI’, Puklavec, Jeruzalem Ormoz, Slovenië –

Tartaar van kalf, steak tartaar met een gepocheerd kwartel ei, gemarineerde bundelzwammetjes, en een crème van truffel tot slot krokant jes van Parmezaan. €20.50
Wijnadvies: Chenin Blanc, Gold Mountain, Westkaap, Zuid-Afrika

Zacht gegaard buikspek van het Iberisch varken gelakt met een jus van ketjap en citrus, met gebakken langoustine een mayonaise van schaaldieren en een compote van mango. €24.50
Wijnadvies: Pinot Noir ‘Limited Edition’, Puklavec, Jeruzalem Ormoz, Slovenië

Proeverij van tomaat met gerookte buffel mozzarella, pannacotta van tomaat met een gelei van basilicum, gegrilde tomaat, gazpacho cappuccino en een salsa van wilde tomaten gegarneerd met een dressing van rucola en pijnboompit. €19.95
Wijnadvies: Soave Classico ‘Clivus’ Monteforte, Veneto, Italië

Hoofdgerechten


Tarbot filet van de gril, met een puree van basilicum, gegrilde groene asperge, tomaat, artisjok en courgette geserveerd met een antiboise van tomaat en schuimige saus van sake, saffraan en limoenblad €29.50
Wijnadvies: Viognier ‘1884 Estate Grown’, Escorihuela, Mendoza, Argentinië

Tijgerzeewolf krokant gebakken op de huid, een risotto van inktvis inkt zilte zee groenten, twee bereidingen van doperwt en dubbel gedopte tuinboontjes met een saus van cantharel €27,95
Wijnadvies: Chardonnay ‘Duett’, Grenzhof-Fiedler, Burgenland, Oostenrijk

Lams filet met groene kruidenkorst, met asperge met een crème van doperwt geroosterde roseval aardappel met een eigen jus €28.50
Wijnadvies: Chardonnay ‘Duett’, Grenzhof-Fiedler, Burgenland, Oostenrijk

Runderlende graan gevoerd van de barbecue, crème van op de barbecue geroosterde knolselderij groene groenten, gegrilde bospeen met jus van gekarameliseerde knoflook €28.00
Wijnadvies: Tarambola, Quinta da Boavista, Lisboa, Portugal

Aardappel Rosti, met gegrilde asperge, bospeen en groene groenten. Zon gedroogde tomaatjes en saus gemaakt van gouden Carolus trippel en een vleugje citroen€26,50
Wijnadvies: Garnacha Bianca/ Macabeo, Gegant del Vi, Terra Alta, Spanje

Supplementen
Gebakken Ganzenlever
Ganzenlever krullen
Krokant gebakken kalfszwezerik
€9,00

Desserts

Mouse van pure chocolade, met gemarineerd rood fruit, brownie en chocolade sponscake. Witte chocolade pannacotta, en vanille hangop en een sorbet van bubblicious. €12,50
Wijnadvies: Ruby Porto, Borges, Douro, Portugal

Huisgemaakte spekkoek met een compote van mango, mouse van mango, bavarois exotique, mango espuma en sorbet van mango. €12,50
Wijnadvies: Pinot Blanc Auslese, Grenzhof-Fiedler, Burgenland, Oostenrijk

Dame blanch 2.0 bal van krokante chocolade met vanille parfait, marshmallow van amandel kogels van bittere chocolade en natuurlijk warme chocolade saus €12,50
Wijnadvies: Pinot Blanc Auslese, Grenzhof-Fiedler, Burgenland, Oostenrijk

Assortiment kazen van Fromagerie Guillaume geserveerd met een seizoen garnituur €15,00
Wijnadvies: Kerner Spätlese, Die Golden Eule, Rheinhessen, Duitsland

 

Wijnkaart

Mousserende wijnen
Rijp en krachtig met een volle mousse

– Cava Brut ‘Organic’ Dignitat, Penedès, Spanje  € 35,00

– Ruinart Blanc de Blancs, Champagne, Frankrijk € 165,00

– Ruinart Rosé, Champagne, Frankrijk € 165,00

 

Witte wijnen
Fris, sappig en geconcentreerd

– Grüner Veltliner, Grenzhof-Fiedler, Burgenland, Oostenrijk € 32,00

– Sauvignon Blanc, Sounds, Malborough, Nieuw-Zeeland  € 38,75

Rijp, rond en kruidig

– Pinot Grigio ‘Garda, Clivus’, Monteforte, Veneto, Italië  € 31,50

– Riesling ‘Sommelier Selection’, Bernhard Eifel, Mosel, Duitsland € 45,00

Vol, romig en complex

– Chardonnay ‘Very’ Anne de Joyeuse, Limoux, Frankrijk  € 41,00

– Viognier/ Roussanne, Babylon’s Peak, Swartland, Zuid-Afrika  € 47,50

 

Rosé wijnen
Lichte kleur, fris en sappig

– MIMI en Provence, Vins Bréban, Provence, Frankrijk  € 42,25

 

Rode wijnen
Elegant en geconcentreerd

– Valpolicella ‘Clivus’, Monteforte, Veneto, Italië  € 35,00

– Spätburgunder, Salwey, Baden, Duitsland € 48,82

 

Rijp, kruidig en intens

– Shiraz, The Signal Post, South East, Australië  € 31,00

– Pinotage, Babylon’s Peak, Swartland, Zuid-Afrika  € 41,25

 

Krachtig, complex en vol

– Malbec ‘1884 Estate Grown’, Escorihuela, Mendoza, Argentinië € 38,00

– Rioja Reserva, Viña Valoria, Rioja, Spanje  € 48,00