Big Green Egg cursus

Big Green Egg Cursus

Ben jij ook zo’n fan van de fantastische Big Green Egg? Maar weet je niet precies hoe je hier nou hét perfecte stuk vlees of vis op bereid? Schrijf je dan in voor onze enige echte Big Green Egg cursus.

In 4 avonden leer je precies hoe je op de juiste manier omgaat met een Green Egg of Kamado Grill. Jos verzorgt samen met Jill van Smoke Fire Food deze cursus.  Stapsgewijs laten we je in 4 cursusavonden zien hoe je het lekkerste eten bereid op deze prachtige barbecues. Alles komt aan bod: van temperatuurbeheersing tot het bakken van een appeltaart. Want je kunt zo veel meer op een Green Egg dan enkel een stuk vlees grillen.

Globaal worden de avonden op de volgende manier ingedeeld:

Avond 1: basistechnieken roken en pekelen van vlees. Daarnaast leer je hoe je de Green Egg op de juiste temperatuur krijgt en houdt.
Avond 2: Tijdens de tweede avond ga je aan de slag met het marineren en garen van vlees en specerijen. We starten ook met de bereiding van groentes.
Avond 3: Deze avond staat volledig in het teken van het marineren en bereiden van vis. We gaan ook verder met de groentes.
Avond 4: De bereiding van gevogelte en patisserie op de Green Egg staan centraal tijdens de laatste cursusavond.

Waar en wanneer?

De cursusavonden zijn op:

De cursussen starten om 18.30u en eindigen tegen 23.00. Ze worden gegeven bij Josjes Culinair in Tilburg.

De kosten

De kosten voor deze 4 cursusavonden bedragen €275 per deelnemer.

Inschrijven

Heb je helemaal zin gekregen om lekker aan te barbecueën op de Big Green Egg? Meld je dan aan via jos@josjesculinair.nl. Stuur ons een mailtje met in de omschrijving ‘aanmelding Big Green Egg Weekend’ en zorg dat je erbij bent!

Big Green Egg Weekend

Voor wie net een stapje verder wil gaan en zich helemaal wil onderdompelen in de wereld van barbecue en grill, is er het Big Green Egg Weekend. Deze driedaagse workshop staat helemaal in het teken van het ontwikkelen van je vaardigheden. We gaan hierin veel technieken oefenen waarvoor je lang de tijd nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan het zacht garen van vlees.

Wanneer?

Het Big Green Egg Weekend vindt plaats op 20, 21 en 22 april 2018. Globaal gaan de deze dagen als volgt indelen:

Op vrijdag maken we eerst kennis met elkaar en bereiden we diverse hapjes op de Green Egg. Op zaterdag geven we een workshop in het perfect marineren van vlees voor de barbecue en gaan we aan de slag met het zacht garen van vlees. Zondag maken we diverse gerechten en sluiten we af met een groots en smakelijk diner. Uiteraard eet je hierbij je zelfbereide vlees en gerechten.

De kosten

De kosten voor dit weekend bedragen €190 per deelnemer. Vanaf 12 personen is deze exclusieve workshop ook in een ander weekend te boeken. Optioneel zijn overnachtingen bij te boeken. Vraag naar de prijs bij je aanmelding.

Inschrijven

Heb je helemaal zin gekregen om lekker aan te barbecueën op de Big Green Egg? Meld je dan aan via jos@josjesculinair.nl. Stuur ons een mailtje met in de omschrijving ‘aanmelding Big Green Egg Weekend’ en zorg dat je erbij bent!

×

Hallo hoe kunnen wij u van dienst zijn?

× Hoe kunnen wij u helpen?